SAMSUN (AA) - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti'nin millet iradesinin üzerinde hiçbir vesayeti kabul etmeyen, milletin kendisinden oluşan bir parti olduğunu belirtti.

Taşçı, partisinin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti gibi hizmet sevdalısı bir partinin neferi olmaktan ve AK Belediyecilik anlayışının bir parçası olarak halka hizmet etmenin gururunu yaşadığını ifade etti.

AK Parti'nin kuruluşunun 15. yılını kutlayan Taşçı, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 14 Ağustos 2001 tarihinden bugüne çok şey değişti. AK Parti'nin yolu Türk milleti tarafından çizildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bundan 15 yıl önce, Türkiye'nin geleceği adına önemli bir adım atmış ve partimizi kurmuştur. Bugün gelinen noktada, 15 yılı geride bırakmış ama bu sürece Türkiye'nin ciddi bir değişim ve gelişim yaşamasını sağlamış olan AK Parti, bu anlamda Türk milletinin gücünü de arkasına alarak, ülkemizi her alanda zirveye taşımıştır. 15 yıllık bir parti olan ve 14 yıldır kesintisiz iktidar olan AK Parti, gücünü milletten alan kadim bir medeniyetin, kültürel ve manevi değerlerinin halklarını oluşturduğu çelikten bir zincirdir. Zira AK Parti, millet iradesinin üzerinde hiçbir vesayeti kabul etmeyen, milletin ta kendisinden oluşan bir partidir."

Taşçı, AK Parti döneminde Türkiye'nin hayal bile edilemeyen yenilikler ve reformlar yaşadığını vurgulayarak, "Türkiye, ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma kadar her alanda büyüdü, gelişti. İçinde bulunduğumuz süreçte, iç ve dış hainlerin bu denli saldırganlaşması, ağızlarından salyalar akıtarak milli iradeye ve millete saldırması da bundan dolayıdır. Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, güçlü bir ülke olmasını hazmedemeyenlere, çok şükür ki Türk milleti her hamlelerinde ağızlarının payını veriyor. Millet AK Parti'ye güveniyor, AK Parti millete güveniyor." ifadelerini kullandı

AK Parti’nin kurucusu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeye sağladığı en büyük kazanımlardan birisinin de yerel yöneticilik olduğunu anımsatan Taşçı, Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ortaya koyduğu çalışmalarla AK Belediyecilik anlayışının temellerini oluşturduğunu kaydetti.