BAYBURT (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Kazandıklarımızı, zayıf iktidarlarda kaybediyoruz. Reformlar, kuvvetli iktidarlar, tek başına iktidarlar olduğu dönemde yapılıyor. Yatırımlar, yeni hizmetler, projeler, huzur, refah, güvenlik güçlü hükümetler döneminde oluyor." dedi.

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Yıldırım, "Bugün günlerden cumadır, cuma" adlı türkünün bir kısmını okuyarak, Bayburtluları selamladı.

"Ben bu toprakların evladıyım. İklimi sert, insanı mert toprakların evladıyım." diyen Yıldırım, bu bölgede yaşayan insanların çektiği çileleri iyi bildiğini belirtti.

Yüzyıl önce düşman geldiğinde, Erzincan, Erzurum ve Bayburt'un destansı bir mücadele verdiğini hatırlatan Yıldırım, "Bir yandan Erzincan, 'Vermem Bayburt'u.' dedi, dedelerimizin bir kısmı burada kahramanca mücadele ettiler, bir kısmı Çanakkale'de düşmana 'dur' dediler. Ülkenin doğusunda da batısında da destan yazdık. Vatan topraklarının her karışını şehit kanıyla suladık. Can verdik ama düşmana geçit vermedik." diye konuştu.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, "Rabbim şehitlerimizi, gazilerimizi mükafatlandırsın. Rabbim, bizi kahraman ecdadımızın izinden ayırmasın. Allah Bayburt'umuzu, 81 vilayetimizi, güzel vatanımızı muhafaza etsin." dedi.

"Bayburt, Bayburt olalı böyle zulüm görmedi." ifadesinin Bayburt'tan Türkiye'ye yayılan bir serzeniş olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bayburt çok sıkıntı, çok çile çekti. Bayburt'la birlikte bütün illerimiz, Türkiye çilelere göğüs gerdi. Yolları, köprüleri, tünelleri, barajları yapmadılar. Bırakın köyleri, ilçelere, şehirlere bile hizmet getirmediler ancak bir gün, gür bir ses yükseldi. Milletin adamı, AK Parti lideri, kurucu genel başkanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın size selamını getirdim. AK Parti iktidarıyla 81 vilayetin de Bayburt'un da çehresi değişti. Şimdi o söz değişiyor, 'Bayburt Bayburt olalı böyle hizmet görmedi.' diyoruz."

- "Naci Ağbal'ı kasanın başına getirdik"

Bayburt'un kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Onun için Bayburtlu kardeşimizi, Naci Ağbal'ı, Maliye'nin, kasanın başına getirdik." diye konuştu.

- "Üç dönemde Türkiye çok büyük mesafe katetti"

Türkiye'de üç dönemin önemine değinen Yıldırım, şunları söyledi:

"Birincisi, 1950-1960. Demokrat Parti, Adnan Menderes dönemi. Türkiye'nin kalkındığı, yolların, çeşmelerin, barajların yapılmaya başlandığı dönem. İkinci dönem, ihtilalden sonra Turgut Özal'ın Anavatan Partisi dönemi. Geliyoruz üçüncü döneme, bizim dönemimiz, sizin döneminiz, AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan dönemi. Bu üç dönemde Türkiye'de istikrar, büyüme, kalkınma vardı. Bu üç dönemde, Türkiye çok büyük mesafe katetti ancak 1960 ile 1970 arası, 1970 ile 1980 arası, 1990 ile 2002 arası kazandıklarımızı tekrar kaybettik. 2001'de kriz oldu, bankalar battı, faizler aldı başını gitti. Kazandıklarımızı, zayıf iktidarlarda kaybediyoruz."

- "Planları, tezgahları bozuldu"

Reformların, yatırımların, yeni hizmet ve projelerin kuvvetli, tek başına iktidarların olduğu dönemde yapıldığını belirten Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Huzur, refah, güvenlik güçlü hükümetler döneminde oluyor ama ne yaptılar, 1950'de iktidara gelen Demokrat Parti'yi darbeyle alaşağı ettiler. 1991'de merhum Özal vefat edince, 28 Şubat'ta merhum Necmettin Erbakan'a da darbe yaptılar. Bizim dönemimizde de denediler, Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti döneminde de partiyi kapatmak istediler. Gezi olayları çıkardılar, 17-25 Aralık dediler, hızlarını alamadılar, 15 Temmuz'da geldiler. Bayburt ne yaptı? Vilayet Meydanı'nın önünde toplanarak darbecilere darbe indirdi. 15 Temmuz'da darbecilerin canına okudu. Planları, tezgahları, her şeyi bozuldu. 27 Nisan muhtırası, Gezi olayları ve 15 Temmuz, hepsi bu iktidar döneminde, yerle bir oldu."

(Sürecek)