DÜZCE (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu "Şimdi kendi tankını yapan kudretli Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Başbakanlık helikopterinin sağ kanadında bir Atak helikopteri, sol kanadında bir Atak helikopteri, dünyanın en iyi helikopterleri arasında yüzde 100 Türk yapımı, Türkiye Cumhuriyeti damgalı helikopterlerle uçuyoruz" dedi.

Davutoğlu, Düzce'deki Anıtpark Meydanı'ndaki AK Parti mitinginde yaptığı konuşmasında, kadınlara artık ilk doğumlarında 300, ikincisinde 400, üçüncü doğumda 600 lira veren şefkatli bir devletin olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yalana doymadığını" belirten Davutoğlu, "Günlerdir söylüyorum, '8 milyon emekli bin liranın altında' iddiasında bulunuyor. 'Yalan' diyorum, çıkıp ispat edemiyor" diye konuştu.

Davutoğlu, iktidara geldiklerinde SSK emeklisinin maaşının 257, şimdi ise bin 35 lira olduğunu, asgari ücretin de 184 lira iken bin liraya çıktığını anımsatarak, AK Parti'nin ülkeye bereketli geldiğini kaydetti.

Kıyas yapmak istediğini ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin 2002'de yurtdışında özellikle TSK'nın ihtiyacını karşılamak için kapı kapı dolaşıp, hibe istediğini anlattı. Davutoğlu, bazı ülkelerden tank, gemi istendiğini o ülkelerin de kullanılmış eski tanklarını Türkiye'ye verdiklerini ifade ederek, "Şimdi ise kendi tankını yapan kudretli Türkiye Cumhuriyeti devleti var. İki hafta önce Bitlis'ten Muş'a giderken Başbakanlık helikopterinin sağ kanadında bir Atak helikopteri, sol kanadında bir Atak helikopteri, dünyanın en iyi helikopterleri arasında yüzde 100 Türk yapımı, Türkiye Cumhuriyeti damgalı helikopterlerle uçuyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu, geçen sene Türk donanmasının tarihinde ilk defa Afrika kıtasını dolaştığını ve yaklaşık 27 ülkeyi ziyaret ettiğini, donanmada yüzde 100 Türk yapımı Heybeliada savaş gemisinin de bulunduğunu hatırlattı.

Düzce Üniversitesini kurduklarını ve buranın 19 bin 75 öğrencisi bulunduğunu anımsatan Davutoğlu, üniversitenin Avrupa Girişimcilik Ödülü'nü aldığını ve Türkiye'de teknopark birincisi olduğunu vurguladı.

Başbakan Davutoğlu, Düzce'de iki organize sanayi kurduklarını, Akçakoca'da yakın zamanda bir hastane inşa edeceklerini, içme suyunu çözecek barajını da en kısa zamanda yapacakları bilgisini verdi. 

Düzce'deki toplam konut sayısını 6 bin 377'e çıkaracaklarını kaydeden Davutoğlu, yeni terminal binasını en kısa zamanda tamamlayacaklarının sözünü verdi. 

Davutoğlu, bütün bu yapılan ve yapılacak hizmetlerin Düzce'nin hakkı olduğunu vurgulayarak, milletin hakkının da yükselen bir Türkiye vatandaşı olduğunu ifade etti. 

(Sürecek)