Ayrıca IELTS Sınavı yurt dışında en fazla tercih edilen ve geçerliliği kabul edilen dil sınavlarının başında gelmektedir. IELTS sınavı sayesinde, yurt dışında yaşamak, çalışmak ve eğitim almak daha da kolay gerçekleşmektedir. Yurt dışında devlet kurumları da dahil olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş (10.000'in üzerinde) IELTS sınav sonuçlarına göre müracaatları kabul etmektedir. Bazı ülkelerde göçmenlik kabulü için İngilizce yeterliliği ön şart olarak konulmaktadır ve söz konusu ülkeler de bu koşulun sağlanmasında, sadece IELTS sınavını geçerli olarak saymaktadır. 

Çok önemli olan IELTS Sınavına herhangi bir kurs ve hazırlık dersleri almadan başvurmak, sizin için oldukça zor bir süreç haline gelebilir. IELTS v.b. sınavlara başvuracak adaylar kurslara katılım sağlayarak sınavlardan daha iyi derece almayı ve ilk etap da sınavı başarı ile tamamlamayı hedeflemekte olduğunu biliyor muydunuz?  

Her ilde birçok dil okulu bulabilmek mümkün, ancak ulusal ve uluslararası sınavlara katılacak bireyler kurs için de ekstra bir araştırma yapmaktalar, çünkü her kurumun birbirinden farklı avantajları bulunabilmekte. Dil okulları arasında fiyat, eğitim programları, kurumun başarısı v.b. birçok kriter farklılık gösterebilmekte. Bizler de bu haberimizde sizlere Türkiye’nin en iyi dil okulları arasında yer alan Akademik Batı Dilleri’nin Manisa, Denizli, Bursa ve İzmir İngilizce Kursu programlarında IELTS, TOEFL, YDS, YÖKDİL, TOEIC ve Özel Ders gibi birçok zengin içeriğe sahip ders programı ile eğitim vermekte. Türkiye’nin 4 ilinde kampüsleri bulunan Akademik aynı zamanda İngilizce Uzem üzerinden de online video eğitim setleri ile kursiyerlerine dijital ortamdan da ulaşarak en iyi kurs programları sunmaktadır.

IELTS Sınavının Şekli Nasıl Olmaktadır?

IELTS sınavı; dinleme (30 dk.), okuma (60 dk.), yazma (60 dk.) ve konuşma (10-15 dk.) olarak 4 bölümden oluşmaktadır. Dinleme ve okuma bölümünde çoktan seçmeli sorular sorulurken, yazma bölümünde verilen konular hakkında iki deneme yazısı yazılması istenmektedir. Konuşma bölümü ise sorulara cevap vermek sureti ile mülakat şeklinde olmaktadır.

IELTS Hazırlık Eğitiminin İçeriği Nelerdir?

Akademik Batı Dilleri, interaktif eğitim modülü ve zengin kaynakları ile reading, writing ve listening becerilerin yanı sıra speaking becerinizi geliştirme fırsatını size sunar.  Bu başlıkların ilk aşamasını etkili konuşma stratejileri oluşturmaktadır. Bu bölümde kursa katılan öğrencilere belirli bir zaman sınırlaması içinde (sınava uygun olarak) etkili konuşma yapabilmesi için gerekli teknikler öğretilmektedir. Öğrencilerin konuşmaları analiz edilerek, daha iyi bir konuşma yapabilmesi için önerilerde bulunularak, seviyesini geliştirene kadar değişik konularda konuşmalar yaptırılmaktadır.

İzmir, Manisa, Bursa ve Denizli İngilizce kursu alanında kaliteli hizmeti ilke edinen Akademik, “Nitelikli kurum, nitelikli öğrenci” ilkesi ile kursiyer adaylarının her zaman başarısı için en iyi eğitim programları düzenleyerek sınav hazırlık kurslarında alanında uzman eğitmenleri ile zengin ders içeriği ve anlatım teknikleri ile eğitimlerine devam ederken;

Eğitimin ikinci başlığı olan yazım tekniklerinde ise genel kabul görmüş ve en çok uygulanan yazım metot ve formülleri öğretilerek, bunların yazıda uygulanması istenmekte, yazılan yazılar incelenerek düzeltme ve tekrarlarla yazım tekniğinin geliştirilmesi sağlanmaktadır.

Okuma teknikleri bölümünde, öğrencilerin hızlı bir biçimde okuduklarını anlaması ve sorulan sorulara cevap vermesi sağlanmaktadır. Dinleme teknikleri başlığında ise dinlemenin nasıl yapılması ve hatırlanacak bölümler için uygulanacak teknikler öğretilmektedir.

Diğer Hususlar

125 ülkeden katılım gerçekleştirilebilen IELTS Sınavında Dünya'da 7000'den fazla üniversite, resmi kurum ve işveren tarafından uluslararası İngilizce yeterlilik sınavı olarak kabül görmektedir. Akademik Batı Dilleri eğitim kurumunda ücretsiz IELTS denemesine girebilir seviyenizi belirledikten sonra size uygun en iyi programa Akademik’in uzman eğitmenleri ile birlikte karar verebilirsiniz. Yoğunlaştırılmış IELTS programları ile de zamanla yarışan öğrencilere yardımcı olmaktan memnuniyet duyan Akademik Batı Dilleri hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için web adresini inceleyebilir, iletişime geçebilirsiniz.

www.akademik.com.tr