SİNOP (AA) - Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Akarslan, kütüphaneden ödünç alınan kitapların en kısa sürede geri iade edilmesi gerektiğini bildirdi.

Akarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 bin civarında üyesi bulunan kütüphaneden aktif olarak kitap alışverişi yapıldığını vurguladı.

15 günlüğüne ödünç alınan kitapların, süre dolduğunda tekrar iade edilmesi gerektiğe işaret eden Akarslan, şöyle konuştu:

"Ancak geçmiş yıllara bakıldığında bazı üyelerin, aldıkları kitapları iade etmedikleri gördük. Bu zaman dilimi içerisinde iade edilmeyen kitaplar, sistem üzerinden otomatik olarak mesaj atıyor. Biz de bu kapsamda sistemimizden 2016 yılında ödünç kitap alıp da iade etmeyen 600 civarında üyemizin binin üzerinde kitap aldıklarını tespit ettik. Üyelerimiz, kitapları kaybetmiş, unutmuş olabilir. Kütüphane yetkilileriyle en kısa sürede irtibat kursunlar. Şu ana kadar kitapları iade eden olmadı. Biz de bu konuyu vatandaşlarımıza hatırlatmak amacıyla kendilerine birer yazı yazdık ve bu yazıyı en kısa sürede adreslerine göndereceğiz."

Kütüphane demirbaşına kayıtlı kitapların bir kamu malı olduğunu dile getiren Akarslan, "Bu kitaplardan başka vatandaşlarımız da faydalanmak, istifade etmek isteyebilir. Kitapları alan vatandaşlarımız, en kısa sürede aldıkları kitapları iade etsin ve bu konuda daha hassas olsunlar." diye konuştu.