Kurulacak yeni fındık  bahçelerinde hangi çeşit fındık fidanı kullanılacağı ve  yeni fındık çeşitlerinin (OKAY-28, ALLAHVERDİ vb.)  bölgede dikiminin yaygınlaştırılması adına örnek bahçe tesis edilmesi gibi,  bölgede yetiştirilen diğer fındık türlerinin veriminin artırılması ve farklı çeşitlerin tespiti , bölgeye has olan ve giderek nesli tükenmekte olan  Giresun’a has kiraz ve  Akçaabat Zeytinin dikim alanlarının çoğaltılması ve ekonomiye kazandırılması gibi bir çok konuda istişarelerde bulunuldu. 

Ayrıca Ziraat Mühendisi Veysel Baki, Ziraat Odası’nın çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Özellikle Akçaabat’ta tarımsal yenilikler ve yeni çeşitlerin üreticilere benimsetilmesi amacıyla örnek uygulamaların yapıldığı , örnek bahçeler tesis edildiği ve bu çalışmaları teknik ekip tarafından sürekli kontrol edildiğini belirtti.

Üreticiler için birim alandan daha çok gelir elde edebileceği ürünleri bölgemize kazandırıldığını ve farklı ürün yelpazesi için çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Yine bölgemizde daha önce üretiminin gerçekleştirildiği ancak son zamanlarda kaybolmaya yüz tutmuş Akçaabat’a has Zeytin üretiminin artırılması için yeni proje çalışmaları yapıldığını aktardı. 

Üreticiler adına her zaman daha iyisini yapmak için Akçaabat Ziraat Odası ve  Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü  ile işbirliği içinde çalışmalarımız devam edilecek.

Misafirperverliklerinden dolayı Enstitü Müdürü Sn.  Aysun  Akar ve Islah bölümü sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Bilgen’e teşekkür edildi.