DÜZCE (AA) – Batı Karadeniz Bölgesinin en önemli turistik alanlarının başında gelen Akçakoca'da, belediyenin ücretsiz internet hizmeti başlattığı bildirildi.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, yaptığı açıklamada, ilçenin yaz aylarında nüfusunun dört kat arttığını söyledi.

İlçeye gelen misafirlerle güzel bir tatil yaşatmak anlamında belediye olarak çeşitli hizmetler sunduklarını anlatan Yemenici, "Denize girilebilen alan açısından bölge çok zengin. İlçe merkezinde adım mesafesinde kumsal ve plajlarımız mevcut. Halkımızın huzurlu bir tatil geçirmesini sağlamak biz yerel idarecilerin görevi. Bizde günümüzün olmazsa olmazı interneti ilçenin dört bir yanına yayarak vatandaşlarımızın bu imkandan yararlanabilmesi için bir proje hazırlık ve hizmete sunduk" diye konuştu.

Projenin oldukça başarılı olduğuna dikkat çeken Yemenici, şöyle konuştu:

"Turistik ilçenin beş ayrı noktasına yerleştirdiğimiz kablosuz internet modemiyle vatandaşlarımız belediyeden şifre alarak 30 dakika ücretsiz internetten yararlanabilir. Vatandaşlarımız sistemi kullanmak istediğinde belediyeden online kayıt bölümünden form doldurup sisteme kayıt yaptırması gerekli.  Sistem, kayıt tamamlanınca otomatik olarak  SMS yoluyla kullanıcı adı ve  şifreyi cep telefonuna gönderiliyor. Kullanıcı adı ve şifreye sahip olan her kişi her zaman bu şifreyi kullanacaktır."