DÜZCE (AA) - Akçakoca ilçesinde "Akçaşehir Yeni Yüzüne Kavuşuyor" Projesi'nin devam ettiği bildirildi.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1920 yılında ilçenin ilk ticaret merkezi olarak kurulan ve içinde ayakkabı, züccaciye, iplik, berber, arzuhal gibi dükkanların bulunduğu çarşıda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) desteği ile yürütülen "Akçaşehir Yeni Yüzüne Kavuşuyor" Projesi'nin ilk etabının tamamlandığını söyledi.

İki etaptan oluşan destinasyon projesi sonucunda tarihi çarşının eski zamanlardaki görünümüne kavuşacağını anlatan Yemenici, "1920 yılında Akçaşehir Ticaret Merkezi olarak ilçeye hizmet veren, yapı ve doku itibariyle ayrı bir havası bulunan bu çarşıyı, tekrar eski görünümüne kavuşturmak için proje hazırladık. Projemiz MARKA'dan derece aldı. Dış cephe çalışmaları tamamlanarak yöresel mimariye uygun, estetik bir görüntü ortaya çıkartıyoruz." diye konuştu.

Tarihi çarşı esnaflarının da çıkacak sonuçtan heyecanlı olduğunu aktaran Yemenici, "Proje süresince esnafımızdan ücret talep etmeden çarşıyı geçmişteki canlı günlerine kavuşturup 'Akçaşehir' adına yakışır ruhu kazandıracağız. Mimarisiyle, dokusuyla ve esnafımızın güler yüzüyle bambaşka bir görümün ortaya çıkacaktır. Turistlerin göz bebeği haline gelecek olan bu ticaret merkezinin, Safranbolu, İstanbul Kapalı Çarşı'ya rakip olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Yemenici, ikinci etap çalışmalarına hız verildiğini ve önümüzdeki yıl projenin tamamlanacağını sözlerine ekledi.