KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2016 yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "Akçasu Kanyonu Turizme Kazandırılıyor" Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Akçasu Mahallesi'nde yapılan toplantıda konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, projenin Safranbolu'ya değer katacağını söyledi.

Mahallede bulunan tarihi Lütfiye Camisi'ni görmeye gelen turistlerin daha güzel vakit geçireceğini ifade eden Aksoy, şunları söyledi:

''Bu Mahallemiz uzun zamandır böyle bir projeyi hak ediyordu. Çalışmalarımızın ardından burasıyla ilgili somut bir adım attık ve bu projeyi hayata geçirmek için çabalıyoruz. Safranbolu'da bir milyon turist hedefimize ulaşmak için de bu tür çalışmaların çok fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Zaten bir çok yerli ve yabancı turist bu Mahallemizde bulunan tarihi yapıları görmeye geliyor. Ancak şimdi buraya gelen turistler bu proje tamamlandığında burada daha çok vakit geçirecekler. Burası onların dinlenme yeri de olacak."

BAKKA Genel Sekreter Vekili Recep Serkan Alkan da bölgenin kalkınması için küçük ölçekli alt yapılara destek vermek amacıyla proje teklif çağrısı yaptıklarını belirtti.

Başvuruları aldıktan sonra bir değerlendirme sürecinin yaşandığını ifade eden Alkan, ''Safranbolu Belediyesinin daha önceki projelerinde olduğu gibi yine yüksek bir puanla birinci olarak değerlendirildi. Aktaracağımız kaynakla beraber yaklaşık 4 bin 800 metrekare bir alanın rekreasyon çalışması yapılacak, turizme kazandıracağız. Bölgemizin öncelikli sektörü turizm. Turizme bizde bu anlamda ajans olarak destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu bakımdan projeyi yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.