İspanyol sivil toplum örgütü Proactiva Open Arms (NGO), Libya sahillerinden açılıp Avrupa'ya gitmeye çalışan mültecileri boğulmaktan kurtardı.

Reuters haber ajansı foto muhabiri Yannis Behrakis'in de objektifiyle tanıklık ettiği kurtarma operasyonunda, göçmenlerin salkım saçak bindirildiği bir bot göze çarpıyor.

İçerisinde 112 mülteci olan şişme bota rastlanılan yer, Libya'nın yaklaşık 60 kilometre açığı. Eski bir balıkçı gemisi olan Golfo Azzurro'yu kurtarma gemisine dönüştüren NGO, göçmenleri güvenli bir şekilde kıyıya çıkardı.Gemiye alınanlar arasında hamile kadınlar ve beş de çocuk vardı. Behrakis'in fotoğraflarından biri, ısınması için termal battaniyeye sarılan bebeğin dışarıda kalan ayağını gösteriyor.

Aynı bölgede İtalyan sahil güvenlik ekipleri de savaş gemisiyle kurtarma operasyonunda rol aldı.Katalan merkezli Proactiva Open Arms, mülteci krizinin derinleşmesiyle son yıllarda öne çıkmaya başladı. Futbol dünyasından da yoğun destek alan kuruluşa, son olarak Barcelonalı efsane Xavi yatını bağışlamıştı.