Bakkal açmak ticari alanda en çok düşünülen ama geliri hakkında şüphe duyulan alanlardan biridir. Bakkal neredeyse yüz yıllardır esnaflığın devam ettiği nadir iş kollarındandır.  Mahalle kültürünün bir parçasıdır.  Bakkal dükkanı sahibi olmak için hukuki prosedüre uymak dışında, sorumlukları yerine getirmek gerekir. 

Bakkal Dükkanı Açmak Riskli Midir?

Bakkal gelir açısından diğer mesleklere oranla tahmin edilemeyen bir ticari alandır. Bakkal açmak, riskini içerisinde satışa sunulan ürünlerden alır. Çünkü ürünlerin sağlayacağı gelirin ne olacağına markaların karar verir. Masraflı bir işletme olarak, markanın kendi ürününün reklamları ve sizin satış konumunuzun işlekliği de karınıza ortak olur. 

Kar etmeniz için dükkanın konumu, satışa sunulan markaların kendi stratejileri ve elinizde kalan tarihi geçmiş ürün masrafları da hesaba katılır. Ancak masraflarınızın kendini amorti edecek düzeyde olmasını sağlayacak yenilikçi bir girişim alanına hazırsanız, kendinize güveniyorsanız bakkal dükkanı üzerinden kar etme olasılığınız da yüksek olacaktır. 

Bakkal Açmak Düzenli Gelir Sağlar Mı?

Bakkal açmak, düzenli bir gelir muhakkak sağlayacaktır. Bugün dünya üzerinde en çok satılan tüketim grubu, yiyeceklerdir. Yiyecek tüketiminin bu kadar fazla olduğu 21. Yüz yılda tabiki, satış yapmamak imkansızdır. Fakat bakkal işletmek, satışınızın hangi dönemlerde nasıl olacağı hakkında fikir sahibi olmanız gerekmesi, tecrübeyle öğrenilmesi gereken bir alandır. Okul dönemleri, yazlık yerler aynı zamanda işletmenin yer aldığı konumdaki süpermarket oranları da satışlarınzın etkilenmesine neden olabilmektedir. 

Aylık olarak düzenli gelir elde edilmesi için hangi mevsimde nelerin gittiğine, fazla malzeme ve ürün almamaya da dikkat etmek gerekmektedir. Ürünlerin tarihinin geçmemesi, bakkal raflarında çürüyüp kalmaması için bu dönemlere dikkat ederek ürün alışverişi yapmak önemlidir. 

Bakkal Açmak İçin Sermaya Ne Kadar Olmalı?

Bakkal dükkanı açmak için sermayeye ihtiyaç duyulmaktadır. İş yerinin mülküyetinin ve ürün masraflarının neler olacağını tahmin etmek zordur. Ancak ruhsat, dükkan kirası ve ürün alışverişleri üzerinden kolay bir matematik işlemiyle en az 100 bin lira ile ortalama 200 bin liraya kadar çıkabilecek masraflar olabilmektedir. 

KAYNAK : https://www.pristrastno.com/is-fikirleri/