ORDU (AA) - AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu Akkuş ilçesine yapılacak cezaevinin ihalesinin yapıldığını, inşaatın ise bir yıl içinde biteceğini belirtti.

Gündoğdu yaptığı yazılı açıklamada, Akkuş'a yapılması planlanan açık cezaevinin ihalesi tamamlanarak firmanın belirlendiğini ifade etti.

Akkuş açık cezaevinin 62 bin metrekareden fazla bir alana yapılacağını belirten Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Seçimden önce verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Akkuş’a önemli bir yatırım geliyor. Çalışmaları uzun süredir devam eden cezaevi için bürokratik süreçler tamamlandı. İhalesi yapılan projenin, sözleşmesi de birkaç gün içinde imzalanacak ve saha çalışmaları başlayacak. 2016 yılı yatırım planları dahilinde olan cezaevinin arsa tahsisi ve tetkik çalışmaları da tamamlandı. Cezaevinin inşaat süreci 1 yıldan kısa bir süre içinde bitecek. 140 kişi kapasiteli olarak yapılan cezaevinin kapasitesi 250 kişiye kadar arttırılabilecek. İnşaat sürecinde 100’den fazla kişi görev alacak ve hizmete açıldığında yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlayacak. Akkuş ilçemizin Çaldere Mahallesi Güdük Burun Mevkii’nde yapılacak olan açık cezaevi ilçemize ve Ordumuza hayırlı olsun. Ordu'nun milletvekilleri olarak memleketimizin daha da ileri gitmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz."