ORDU (AA) - Akkuş Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Akkuş Anadolu Lisesi’nde "Orman kütüphanesi" açıldı.

Akkuş Orman İşletme Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa çalışmasıyla Anadolu Lisesi’ne “Orman Kütüphanesi” açıldı.

Açılış töreninde konuşan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, önceliklerinin her zaman eğitim olduğunu, bu kapsamda yapılan bu çalışmayı da önemsediklerini söyledi.

"Akkuş'taki tüm kurumların da önceliği eğitim oluyor." diyen Demirci, "Orman İşletme Müdürümüz de kayıtsız kalmayarak ilçemizdeki bütün okullara ciddi anlamda katkılar sundu. Kendisine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. İlçemize, okulumuza ve çocuklarımıza hayırlı olsun." dedi.

Orman İşletme Müdürü Soner Yılmaz ise, orman sevgisinin 7’den 77’ye herkese aşılanması konusunda gayret gösterdiklerini belirterek, "Orman Kütüphanesinden kitap okuyan her öğrenciye okuduğu kitap sayısı kadar fidan hediye edeceğiz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Belediye Başkanı İsa Demirci ve İlçe Orman İşletme Müdürü Soner Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Çalışkan, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Soner Efil, Anadolu Lisesi Müdürü Serkan Orhan, Orman İşletme Müdürlüğü personelleri ve öğrenciler katıldı.