ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesince bugüne kadar 35 kilometre asfalt çalışması yapılan Akkuş ilçesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede bu yıl yaklaşık 80 kilometre daha asfalt döküleceğini ifade etti.

Yatırımlarla şehrin uzak ilçelerini yakın kıldıklarını ve bu kapsamda Akkuş ilçesinde çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini aktaran Bakan Yılmaz, ilçenin önemli güzergahlarından biri olan 12 kilometre uzunluğa sahip Kızılelma Çayıralan grup yolunda çalışmaları gece gündüz yürüttüklerini ifade etti.

Akkuş, kentin en uzak ilçelerinden biri olan ilçenin, büyükşehrin nimetlerinden nasibini aldığını vurgulayarak, "Bu kapsamda ilçemizin önemli bağlantı yollarından biri olan Kızılelma Çayıralan grup yolunun yaklaşık 7 kilometresinde sıcak asfalt çalışmalarını tamamlayarak bu kapsamda, yolda bu zamana kadar bin 960 metreküp taş duvar, 610 metre koruge boru ve 1924 metre drenaj borusu imalatı gerçekleştirdik. 12 kilometrelik yolun tamamında çalışmaları bayrama kadar tamamlamayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Akkuş ilçesine bugüne kadar 35 kilometre asfalt döküldüğünü anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"9,5 kilometresi sıcak, 25,5 kilometresi sathi olmak üzere Akkuş ilçemize 35 kilometre asfalt, 2,5 kilometre beton yol, 98 kilometre tesviye, yeni yol açma, onarım ve yol genişletme, 554 kilometre stabilize yol, 1694 kilometre reglaj, 431 kilometre hendek temizliği, 140 kilometre asfalt bakım işi yapılırken, 3466 metreküp taş duvar ve 3020 metre koruge boru imalatı da gerçekleştirildi. Vatandaşları modern ve standardı yüksek ulaşım hizmetine kavuşturacak çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Bu yıl Akkuş ilçemize 35 kilometre sıcak asfalt, 44 kilometre sathi asfalt ve 7 kilometre de beton yol çalışması yapacağız."