Aracınızın karşılaştığı en büyük sorunlardan biri ise akünün bitmesi olabilir. Akünün öncelikle görevi otomobil ilk çalışırken marş motorunun ihtiyacı olan yüksek akımı vermek ve motorun çalışmasını sağlamaktır. Ayrıca voltaj dengeleyicisi ve elektrik alıcıları beslemek akünün önemli görevleri arasında yer alır. Akünüzün uzun süre çalışmasına sebep olacak farlarınızı kapatmadan saatlerce çalıştırmak akünüzün erken bitmesine sebep olabilir. Ya da herhangi bir sebebe bağlı olmaksızın zamanı geldiğinde kendiliğinden bitebilir. Böyle durumlarda ne yapılması gerektiği ve hangi yöntemlerin izlenmesi gerektiği ile ilgili bu yazımızı siz değerli okurlarımızın faydalanması için düzenledik.

    Öncelikle araçların ön kısımları birbirine bakacak şekilde birbirine yanaştırmalısınız. Ancak takviye verecek ve takviye alacak araçlarının birbirine temas etmemesine dikkat etmelisiniz. Motoru durdurduktan sonra gereksiz akü harcanmasına sebebiyet verebilecek far, radyo gibi uzuvları kapatmanız gerekmekte. Kaputu açtıktan sonra takviye kablonuzun pozitif ( kırmızı ) kutbunu takviye alacak aracın pozitif akü kutbuna, diğer ucunu ise takviye verecek aracın pozitif akü kutbuna takmalısınız. Kablonun negatif ( siyah ) kutbunu ise sağlam aracın negatif kutbuna, diğer negatif ucu ise takviye ihtiyacı olan aracın hareket etmeyen bir metal parçasına veya silindir bloğuna tutturmalısınız. Burada önemli olan nokta ise kesinlikle takviye alacak aracın negatif kutbuna bağlanmaması gerekiyor.  

    Son olarak kablolar takılmış vaziyette önce takviye veren aracın motorunu çalıştırın. Daha sonra takviye alacak aracın motorunu çalıştırın. Kabloları hemen çıkarmadan yaklaşık 5 dakika boyunca 2000 devirde çalıştıktan sonra hafifçe gaza dokunarak aküyü besleyebilirsiniz. En sonunda motorları kapattıktan sonra kabloları söküp aracınızı çalıştırabilirsiniz. İstanbularacyolyardim.com her türlü otomobil arızalarınızı çözebilecek kapasitede ve eğitimli personeliyle 7/24 sorunlarınızı çözmek için telefonlarınızı beklemektedir. Akü yol yardım yapan Oto servis firmalarının en güvenilir ve en hızlı isimlerinin başında gelen https://www.istanbularacyolyardim.com/ müşteri memnuniyeti temeliyle en çok tercih edilen firmalar arasında kendine yer bulmaktadır.