GİRESUN (AA) - Giresun AKUT ekibi, derneğin kuruluşunun 20'nci yıl dönümünü dolayısıyla kentin en yüksek zirvelerinden olan 3 bin 107 rakımlı Karagöl Dağı'na tırmandı.

Toplam 7 kişilik tırmanış ekibi, dağın zirvesindeki defteri de doldurdu. Ekip daha sonra hatıra fotoğrafı çekerek inişe geçti.

AKUT Eğitim Sorumlusu Mete Durmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, farkındalık yaratmak için Karagöl Dağı'nı seçtiklerini söyledi.

Derneğin kurucularının dağcılardan oluştuğunu belirten Durmuş, şöyle konuştu:

"1994 yılında Bolkar Dağları'nda kaybolan 2 üniversite öğrencisi 14 gün boyunca aranmış ama bulunamamıştır. Bu sonuçsuz arama kurtarma operasyonu sonucunda bir grup dağcı bir araya gelmiş ve 1995 yılında AKUT'u kurmuştur. Bu oluşum 14 Mart 1996 yılında AKUT Arama Kurtarma Derneği adını almıştır. Kısa sürede birçok ilde ekipler kurulmuş ve ilimizdeki ekip ise Dr. Cengiz Cindemir'in önderliğinde 2007 yılında açılmıştır. Birçok sosyal etkinlikte yer alan Giresun ekibi bugüne kadar 80 civarında operasyona imza atmıştır."

Mete Durmuş, tamamen gönüllülerden oluşan AKUT ekiplerinin 20 yıldır iç operasyonlarla Türkiye'ye, dış operasyonlarla dünyaya hizmet ettiğini ifade ederek, "2 bin 100 civarındaki tüm gönüllüler şunu bilmektedir ki 'Vatan lafla deği̇l, eylemle sevi̇li̇r. AKUT, bi̇zi̇m Türki̇ye'ye olan borcumuzdur." dedi.

Dernek üyelerinin 20 yılda 2 bin 146 operasyonda 2 bin 251 kişiyi ve 974 hayvanı kurtardığını dile getiren Durmuş, yaşamını yitirmiş 295 vatandaşın cesedinin de bulunduğu yerden alınarak sağlık ekiplerine teslim edildiğini kaydetti.