ORDU (AA) - Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, 2015 yılı alan bazlı gelir desteği ödemeleri için başvuruların başladığını söyledi.

Cörüt, Altınordu Ziraat Odası Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile görüşmesinden sonrası yaptığı açıklamada, 2015 yılından sonra da alan bazlı gelir desteği ödemelerinin devam edeceğinin müjdesini verdiğini anımsattı.

Bayraktar'ın, geçtiğimiz aylarda Ordu'ya geldiğini ve zirai don afeti konusunda görüş alışverişi yapıldığını anlatan Cörüt, şunları kaydetti:

 "Genel başkanımıza 29 - 30 Mart 2014 tarihinde meydana gelen don afetinden doyalı üreticilerin çok ciddi olarak mağdur olduğunu belirtmiştik. Sadece bu değil, daha bir kaç hafta önce Ankara’ya yaptığım ziyarette yine 2015 yılı alan bazlı gelir desteği ödemelerinin devam etmesi yönünde girişimlerde bulunmuştuk. Yine Ordu’daki sivil toplum örgütleri de sürenin uzatılması için elinden gelen gayreti göstermiştir. Sayın genel başkanımız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ile en son yaptığı görüşmede Cuma günü bunun müjdesini verdi.”

Şu anda 2015 yılı alan bazlı gelir desteği ödemeleri için başvurular başladığını vurgulayan Cörüt,  "Çiftçilerimiz bu konuda da acele etmeli. 31 Aralık 2014 tarihine kadar başvurularını yapmalı. Genel başkanımızın da dediği gibi 2015 yılından sonra alan bazlı gelir desteği ödemeleri devam ettirilecek. Bunun için bugün çiftçilerimizin acele etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Cörüt, fındıkta alan bazlı gelir desteği ödemesinin ilk olarak 2009'da başladığını sözlerine ekledi.