ZONGULDAK (AA) - Alaplı İtfaiye Müdürlüğünce, yangın ve kazalarda kullanılan araç-gereçler sergilendi.

Alaplı Merkez Cami önünde sergilenen araç-gereçlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 50 metre uzunluğundaki merdivenden halatlar yardımıyla aşağıya inmesi ve Türk bayrağı açması çevredeki vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtfaiye Haftası kapsamında Merkez Camisi önünde açılan sergide, itfaiye erleri tarafından kullanılan araç gereçleri vatandaşlara tanıtmak istediklerini söyledi.

Türkiye’de itfaiye teşkilatlarının kuruluşunun 301. yılının kutlandığını ifade eden Taşkın, şöyle konuştu:

"Alaplı İtfaiyesinin 32. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ayrıca ilçe merkezimizde vatandaşlarımızın da katılabileceği bir etkinlik düzenlemek istedik. İtfaiyede kullandığımız tüm ekipmanlarımızı vatandaşlarımız görmesi için sergi açtık. Vatandaşlarımız ekipmanları inceleyerek merak ettikleri ve tanımak istedikleri araç gereçleri itfaiye erlerimize sorarak bilgi alıyorlar. Ayrıca öğrencilerimize itfaiye ile ilgi tanıtıcı cd'ler ve broşürler veriyoruz. Halkımızın ilgisi bizleri son derece mutlu etmiştir. Sergimiz 2 gün boyunca açık kalacak."