ZONGULDAK (AA) - Alaplı ilçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, "2017-2018 eğitim öğretim döneminde ilçemizdeki ikili eğitimi tamamen bitireceğiz." dedi.

Çevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede ikili eğitimden normal eğitime geçilmesi amacıyla yeni okullar kazanılması noktasında önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Yarıyıl tatilinin ardından inşaatı tamamlanan 16 derslik Atatürk Ortaokulunu eğitime açarak bu okulda ikili eğitime son verdiklerini ifade eden Çevik, şöyle konuştu:

"Ahmet Zeki Atalay Okulumuzda da tekli eğitime geçilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Fethullahçı Terör örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu tespit edilen ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra faaliyetleri durdurulan Gonca Kreş, Milli Eğitim Müdürlüğüne devrinden sonra buranın Ahmet Zeki Atalay Ortaokuluna dönüştürmek için gerekli düzenlemeler yapılmaya başlandı. Ortaokul öğrencilerimizi de bu binaya taşıyarak. 2017-2018 eğitim öğretim döneminde ilçemizdeki ikili eğitimi tamamen bitireceğiz. Şu anda yapımı devam eden 24 derslikli İmam Hatip Lisesi inşaatına ek olarak spor ve konferans salonu yapılacak. Ayrıca okulun hemen yanında 100 yataklı öğrenci yurdu da yapılıyor. Çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah İmam Hatip Lisesi 2017-2018 eğitim öğretim döneminde hizmete açılacak."