ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde gelenek olarak dini bayramların sonunda yapılan Gençlik Bayramı, ilçenin gençlerini çarşıda buluşturuyor,.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen etkinlik kapsamında gençler, Hükümet Caddesi'nde bir araya geldi. Gençler, ilçenin 700 metre uzunluğundaki en büyük caddesinde buluşup tur attarak vakit geçirdi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gençlik Bayramı'nın ilçenin kültüründe yer alan bir etkinlik olduğunu belirterek, "Ramazan Bayram'ından bir gün sonra ve Kurban Bayram'ının son günü kutlanan Gençler Bayramı, bütün gençlerin gelip gezdikleri bir bayram." dedi.

- Esnaf katılımın azlığından şikayetçi

İlçede esnaflık yapan Gürkan Yazıcı, uzun yıllara dayanan Gençlik Bayramı geleneğinin ilçelerinde devam ettiğini ifade etti.

Gençlerin dini bayramların sonunda Hükümet Caddesi'nde bir araya gelerek gezip eğlendiklerini dile getiren Yazıcı, son yıllarda katılımın ise giderek azaldığını savundu.

Yazıcı, bu durumdan esnaf olarak olumsuz etkilendiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Alaplı'nın geleneksel bayramı artık ilçe merkezinde olsun köylerimizde olsun eskisi gibi kutlanmıyor. Ramazan Bayramı'nda Gençlik Bayramı çok sakin geçti. Kurban Bayramı'nda hareket olur dedik ancak bu bayramda çok sakin geçiyor. Gençlerin bayrama ilgi göstermemesi esnafları da çok fazla etkiliyor. Pazartesi okulların açılacak olması ve tatilcilerin dönüşü bayramı etkilemiş olabilir. İlçemizde Gençlik Bayramını tekrar canlandırmamız gerekiyor.”