ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen "Okul Öncesi Din Eğitimi" projesi kapsamında 38 öğrencinin eğitim göreceği 4-6 yaş grubu Kuran kursu açıldı.

Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4-6 yaş grubu çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde Kuran-ı Kerim, temel dini bilgiler ve değerler eğitimi verildiğini söyledi.

Sınıfların bir bölümünü çocuk oyun salonuna çevirerek çocukların gönüllerince eğlenmelerini sağladıklarını anlatan Bektaş, şöyle konuştu:

"Bu kurslar çocukların milli ve manevi değerleri, sevgiyi, saygıyı ve paylaşmayı öğrendiği, en önemlisi de Allah'ı severek tanımayı ve Kuran-ı Kerim'i öğrenebildiği, sureleri ve duaları ezberleyebildiği önemli mekanlardır. İlçemizde böyle kursların açılması yönünde halkımızdan talepler vardı. Geçen yıldan bu yana minik çocuklarımız için 8 Kuran kursu açtık. Bu kurslarda okuma yazma bilmeyen çocuklarımıza oyun oynatarak eğitim veriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı boyama kitabımız var. Kitabı boyarken namaz kılmayı, süreleri öğreniyorlar."

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar da 4-6 yaş Kuran kursunun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Çocuklarımız için çok güzel bir ortam olmuş. Dinimizin temel bilgilerini öğrenen minik yavrularımız bir yandan oluşturulan çocuk oyun salonlarında gönüllerince eğlenebiliyor. İlçemize hayırlı olsun." diye konuştu.