KARABÜK (AA) - Karabük'te bir grup kadın, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın öldürülmesini protesto etti.

Kent Meydanı'nda toplanan 30 kadın, "Kadın düşmanlığına, cinsel saldırılara sessiz kalmayacağız" yazan döviz açarak, "çocuklara uzanan eller kırılsın, anayız, bacıyız hakkımızı ararız, susmadık, susmayacağız, tecavüze sessiz kalmayacağız" sloganları attı.

Grup adına konuşma yapan Sadire Kahreman Hız, Türkiye'de çocuk istismarı ile kadına yönelik fiziksel ve cinsel şiddetin boyutlarının her geçen gün arttığını savunarak, "Çocuklar ve kadınlar cinsel şiddetin trajik sonuçları ile baş başa bırakılmaktadır." dedi.

Irmak bebeğin yaşadığı olayı hatırlatan Hız, şunları söyledi:

"Toplum olarak psikolojik bir baskı altındayız. Çocuklara yönelik her türlü cinsel istismar ve şiddete karşı önlemler alınmalı. Artık toplum olarak her türlü şiddetin karşısındayız. Korkarak yaşamak istemiyoruz. Toplumun duyarlılığını daha net bir şekilde göstermesi gerektiğine inanıyor, toplumun tüm kesimlerini, sivil toplum kuruluşlarını her türlü şiddete, kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddete karşı tek yürek olmaya çağırıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; Biz kadınlar anayız, bacıyız. Bu ülkenin geleceğine harç koyan insanlarız. Lütfen kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik şiddet son bulsun. Ne gerekiyorsa yapın. Biz sizin arkanızdayız. Suçlular cezasız kalmasın."