Huang, yemek yeyip alkol aldıktan sonra uykuya daldı. Kanlar içinde acı çekerek uyanan Huang, penisinin yüzde yirmisinin kesildiğini gördü.

Phung, kestiği cinsel organın parçasını tekrar yerine dikilmesin diye klozete atıp sifonu çektikten sonra gidip polise teslim oldu.

Eve gelen polis ve sağlık ekipleri evde Phung'ın kullandığı bıçakları buldu. Ambulansla hastaneye kaldırılan adamın cinsel organının yaklaşık bir buçuk santim kesilirken doktorlar, testislerde herhangi bir hasarın meydana gelmediğini söyledi

Hastane müdürü Chou Chih-chung, hastanın ilk hastaneye getirildiği zaman aşırı kan kaybetiğini, bu nedenle doktorların önce kanı durduklarını söyledi. Chou Chih-chung hastanın cinsel organının kesilen kısmı bulunmadığı için tekrar yerine dikilemediğini, bu nedenle hastanın cinsel ilişkiye girmek için yapay cinsel organdan başka çaresinin olmadığını söyledi.

Polis, Phung'ın olaydan önce erkek arkadaşının yemeğine için uyuması için herhangi bir madde koyup koymadığını soruştuklarını söylerken, komşular çiftin sürekli kavga ettiklerini ve Phung'un sürekli Huang'ı kendisini aldatmakla suçladığını söylediler.