Süper Lig'in ve Ziraat Türkiye Kupası'nın sona ermesiyle birlikte gol kralları da belli oldu. Sezonun flaş oyuncusu Aleksander Sörloth, iki farklı kulvarda da attığı gollerle birlikte gol kralı olmayı başardı. Trabzonspor'un başarılı forvet oyuncusu Sörloth, attığı önemli gollerle takımını başarıya taşırken, sezonu gol kralı olarak tamamladı. Son olarak Alanyaspor ile oynanan kupa maçında attığı gol ile kupada da gol krallığına ulaştı. anadolucasino

Sörloth 2019-2020 Sezonuna Damga Vurdu

Lig maçlarının yanı sıra kupada çıktığı maçlarla birlikte toplamda 31 gol atan Sörloth, performansıyla göz doldurdu. İki farklı kulvarda gol krallığı başarısına ulaşan Sörloth, Süper Lig'de 34 maçta 24 gol attı. Kupa karşılaşmalarında ise 7 maçta 7 gol atarak gol kralı olmayı başardı. Aynı sayıda gol atan Oltan Karakullukçu ile başarıyı paylaştı. Sörloth'un gösterdiği başarılı performans hem Trabzonspor'un hem de diğer takımların taraftarının beğenisini kazandı.

Son Olarak 2005-2006 Sezonunda Yaşanmıştı

2019-2020 sezonunda Trabzonspor futbolcusu Sörloth'un yakaladığı iki farklı kulvarda gol kralı olma başarısını daha önce elde eden Gökhan Ünal, 2005 - 2006 sezonuna damga vurmuştu. Yaklaşık 14 sene önce iki farklı kulvarda gol kralı olan Ünal'dan sonra yeni bir başarı Trabzonspor takımının yetenekli forvet oyuncusundan geldi.