Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim-Sen üyelerinin Türkiye genelinde başlatılan 1 günlük iş bırakma eylemi, Eskişehir’de de yapıldı. Grup, Ali İsmail Korkmaz heykelinin önünde oturma eylemi de yaptı.
Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde bir araya gelerek Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ve hükümetin eğitim politikalarını protesto eden Eğitim-Sen üyeleri, ellerindeki döviz ve pankartlarla Doktorlar Caddesi üzerinden Üniversite Caddesi’ndeki bir alışveriş merkezine kadar sloganlar atarak yürüdü. Yaklaşık 300 kişilik grup, alışveriş merkezi yanında, Gezi eylemleri sırasında dövülerek hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın heykelinin önünde durdu. Eğitimciler, yaklaşık 5 dakika boyunca heykel civarındaki alanda oturma eylemi de yaptı. Daha sonra yürüyüşe devam eden grup, alışveriş merkezi önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından burada bekleyişe geçti.
Grup adına basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, eğitimde yaşanılan sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi için bir araya geldiklerini belirtti. Geleceğe sahip çıkmak için grevde olduklarını kaydeden Demir, “Orta Doğu’nun IŞİD gibi çetelerce gerçekleştirilen katliamlarla kan gölüne çevrildiği, Türkiye’yi yönetenlerin iç ve dış politikadaki tutumlarından dolayı sorunların giderek ağırlaştığı, eğitim alanında çok yönlü saldırıların ve dayatmaların arttığı bir dönemde, sesimizi duyurmak ve sorunlarımıza kalıcı çözümler üretilmesi için alanlardayız. Toplumun farklı kesimlerinin giderek artan acil çözüm bekleyen sorunları, sürekli geri plana itilirken, eğitim sistemi üzerinde tüm toplum, iktidarın siyasal ideolojik hedefleri doğrultusunda biçimlendirilmeye çalışılmaktadır. Eğitimde ve yüksek öğretim alanında bugüne kadar yapılan bütün yasal düzenlemeler, hayata geçen bütün uygulamalar sadece eğitim sistemini değil, çocuklarımızın, velilerimizin ve tüm toplumun geleceğini adeta ipotek altına almıştır” dedi.
(İHA)