ORDU/GİRESUN (AA) - Darbe girişime direnen vatandaşlardan Sabri Ünal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe kalkışmasına tepki göstermek için çıktığı sokakta yaşadıklarını öğrencilere anlattı.

Ünal, Ordu'da Büyükşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Özel Altaş Kolejinde düzenlenen programda, öğrencilerle bir araya geldi. 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında darbecilere engel olmak amacıyla ailesiyle sokağa çıkan ve iki tankın üzerinden geçmesi sonucu yaralanan Ünal, o gece yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı.

Sabri Ünal, Büyükşehir Anadolu İmam Hatip Lisesindeki konuşmasında, 15 Temmuz gecesinin, korkunun olmadığı ve insanların ülkesini, vatanını ve milletini teröristlerden savunmak için sokaklara akın akın geldiği bir gece olduğunu söyledi.

O gece herkes gibi kendisinin de dışarıya çıktığını dile getiren Ünal, "Kardeşlerimle sokaklarda tankların ve askerlerin önünde dimdik durduk. O gece bir devin tekrar uyanışına şahit oldum. Yaşlısından gencine herkes sokaklarda milletine, bayrağına ve vatanına sahip çıkmak için yollardaydı. Bankalardan para çekenleri, fırınlardan alışveriş yapanları hor görmedim. Herkes gibi onların da sorumlulukları var." diye konuştu.

Türk milletinin vatanını ve bayrağını sevdiğini belirten Sabri Ünal, "Allah, bizlere o kara geceyi bir daha yaşatmasın. İçimize sızmış olan bu hainlere aman vermesin. Ülkemizde birlik ve beraberlik asla bozulmasın." dedi.

Programa katılan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da 15 Temmuz gecesi, şehitlerin kahramanlık destanı yazdığını belirtti.

Şehitlerin sadece ülke için değil, Türkiye'den ümit bağlayan tüm milletler için destan yazdığını vurgulayan Tekintaş, "Millet olarak gösterdiğimiz bu mücadele, şer odaklarına bu ülkenin sahipsiz olmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Bu vesileyle şehit olan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Allah, bu millete böyle kara bir gece daha yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin son bölümünde Ünal, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

- Giresun

Darbe girişimine tepki göstermek için gittiği Altunizade'de durdurmaya çalıştığı iki tankın üzerinden geçmesi sonucu yaralanan Sabri Ünal, Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerle buluştu.

Ünal, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine sokağa çıktığını anlatarak, "Daha evden çıkarken besmele çekmiştim. Her şeyi göze alarak yola çıktım. Başıma her türlü durumun geleceğinin farkındaydım." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında durdurmaya çalıştığı iki tankın üzerinden geçtiğini aktaran Ünal, şunları kaydetti:

"Önce en yakın karakola, daha sonra da Altunizade'ye geçtim. Tankın karşısında durduğumda, tankın beni ezeceğini düşünmedim. Sonuçta bir sivilim. Sağa, sola kaçacağını düşündüm. 'Dur' dediğimde ya duracak, ya da sağdan soldan geçecek, diye düşündüm. Tam tersi, üzerime doğru devam etti. Kaçacak yerim olmadığı için de yere yattım. 'Tank geçerse üzerimden geçsin' diye düşündüm. İlkinde yara almadan kurtuldum, ikincisinde kolumdan yaralandım." diye konuştu.

Ünal, "Milyonlarca insan sokaklara döküldü, küçük su damlalarının sel olup denizlere akması gibi milletimiz de bir olup iradesini ortaya koydu. Milletin iradesine F-16 ile, tanklarla, toplarla, roketlerle, helikopterlerle darbe vurmaya kalktılar ama Allah'ın izniyle milletimiz, bu badireyi de atlattı. 15 Temmuz'da kendisine kelepçe vurmak isteyen, kendisini bir diktayla yönetmek isteyen kişilere müsaade etmedi." değerlendirmesinde bulundu.

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt da 15 Temmuz gecesi milletin adeta yeni bir Kurtuluş Savaşı verdiğine işaret ederek, gençlere o günün anlamını ve yaşananları unutturmayacaklarını kaydetti.