Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Stratejik Diyalog Mekanizması kapsamında Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi.
Bakan Davutoğlu, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilere kurumsal düzeyde tutmak amacıyla gerçekleşen Stratejik Diyalog Mekanizması toplantısında Alman mevkidaşı Steinmeier ile Çırağan Sarayı’nda görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleşen heyetler arası görüşmede, iki ülke arasında ikili ilişkilerin yanısıra, uluslararası ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulması ve işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi öngörülüyor.
Geçen yılın Mayıs ayında Berlin’de imzalanan Ortak Bildiri uyarınca tesis edilen Stratejik Diyalog Mekanizması’nın ikincisinde ele alınan konular arasında, “İkili İlişkiler”, “Avrupa Ortaklığı”, “Güvenlik Politikaları”, “Terörle Mücadele” ve “Bölgesel ve Uluslararası Gelişmeler” yer alıyor. Davutoğlu ve Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier arasındaki görüşmelerde ayrıca, Türkiye ile Almanya’yı ilgilendiren ortak konuların yanısıra, gündemde yer alan bölgesel ve uluslararası konuların da ele alınması bekleniyor.
(İHA)