Alman Tatil ve Seyahat Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre, Almanlar 2015 yılında tatile bir önceki yıla nazaran daha fazla para ayıracak.
Alman Tatil ve Seyahat Araştırmaları Merkezi’nin (FUR) yaptığı geniş çaplı araştırmanın sonuçların yayınlandı. Almanların bir önceki yıla nazaran tatil için daha fazla para harcayacakları ortaya çıktı. Araştırmaya göre tatilcilerin yüzde 42’si bu zamana kadar gitmedikleri bölgelere gitmek istediklerini belirtildi.
Tatil ve Seyahat Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Martin Lohmann, Alman turizm piyasasının dünya turizm rakamları için önemli bir gösterge olduğunu söyleyerek, “Almanlar dünyanın yüz ülkesine yılda 72 milyon turistik seyahat gerçekleştiriyorlar. 2014 rakamlarına göre yıllık turizme harcanan rakam ise 66 milyar Euro’dur. Bu pastadan pay almak isteyen ülkeler kıyasıya rekabet edecekler” açıklamasında bulundu. Almanların tatil için sırayla İspanya, İtalya ve Türkiye’yi tercih ettiklerini belirten Prof. Lohmann, 2014 yılında Alman turistlerin ilgi gösterdiği Yunanistan’a ülkedeki ekonomik ve siyasi kriz nedeniyle bu yıl aynı yüksek ilgilinin olmasını beklemediklerini söyledi.
(İHA)