ZONGULDAK (AA) - Almanya Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Frank Schwabe, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i ziyaret etti.

"Kardeş Kent Protokolü Projesi" kapsamında kente gelen Schwabe, üniversitenin Zonguldak'a her açıdan katkı sağladığını ve her projeye destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Üniversitenin, sağlık alanında bölgede söz sahibi olan büyük bir sağlık kampüsü olduğunu ifade eden Schwabe, "Yapılan çalışmaları ve yatırımları yerinde gördük ve sağlık alanında hem üniversite hem de Zonguldak Valiliği, Belediyesi ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile büyük projeler yapmak istiyoruz. Özellikle öğrenci değişimi ve sağlık alanında yapacağımız projeler bizler için çok önemli. Sayın Özer'e projelerimize sunacağı katkı için şimdiden teşekkür ediyorum." dedi.

Özer de üniversitenin sağlık alanında Batı Karadeniz Bölgesi'nin en güçlü üniversitesi olma yönünde emin adımlarla ilerlediğini dile getirdi.

İbn-i Sina Kampüsü'nün, yatırımlarla son beş yılda önemli değişim ve büyüme gösterdiğini anlatan Özer, şöyle devam etti:

"Bu yatırımlarımız aynı hızla devam edecektir. Tıp Fakültesi Hastanemiz ve Diş Hekimliği Fakültemizde bugün itibariyle bir yıl içinde bakılan hasta sayısı 500 binin üzerinde. Yine ülkede ilk olarak bir kamu bünyesinde Obezite ve Diyabet Merkezi'ni de Üniversitemiz bünyesinde kurduk. Sağlık alanında Zonguldak ve Batı Karadeniz Bölgesi'ne çok ciddi yatırımlar yaptık. Bu nedenle iki şehir arasında yapılacak olan sağlık turizmi projesi hem Zonguldak'a hem de kardeş şehir olduğumuz Almanya'nın Castrop-Rauxel kentine büyük katkı sağlayacaktır. Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban yaklaşık iki yıl önce Zonguldak'ta sağlık turizminin gelişmesi için bizim de ortak olduğumuz bir projeyi başlatmıştı. Bu bağlamda yaptığımız hazırlıkları da kullanacağız."