Şehit aileleri ve gazi yakınları, Türkiye’nin terörist ilan ettiği kişilerin Almanya’da barındırılmasını ve Bild Gazetesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “Diktatör Erdoğan” şeklindeki yayınlarını, Almanya Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.
Almanya’nın Türkiye’ye karşı takındığı negatif tutumu protesto etmek isteyen şehit aileleri ve gazi yakınlarından oluşan yaklaşık 300 kişilik grup Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. Burada İstiklal Marşı okuyan grup sık sık “Merkel şaşırma sabrımızı taşırma”, “Almanya haine çanak tutma”, “15 Temmuz burada hainler nerede”, “Türk Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir” sloganları attı. Çevik kuvvet ekipleri Büyükelçilik etrafında yoğun güvenlik önlemleri aldı.

"ALMANYA MAALESEF BU HUSUMET KATARININ BAŞINI ÇEKMEKTE, LOKOMOTİFLİĞİNİ YAPMAKTADIR"
Grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Türkiye’nin tarihinin en kapsamlı ve en şiddetli saldırılarıyla karşı karşıya iken, kendilerinin sessiz ve tepkisiz bir şekilde kenarda beklemelerinin düşünülemez olduğunu söyledi. Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan alçakça bir saldırı altında olduğunu gördüklerini belirten Sözen, “Bu durum bizlerde ve tüm milletimizde derin bir infiale yol açmaktadır. ‘Coğrafyamız kaderimizdir’ anlayışıyla, hangi kökenden, hangi inançtan, hangi mezhepten olursa olsun bin yıldır bu topraklar üzerinde birlikte yaşayan insanlar olarak, itirazlarımızı ve isyanlarımızı işte burada ifade ediyoruz. Diyoruz ki; Türkiye’miz zaten uzun süredir, güney sınırları boyunca Irak ve Suriye’de yaşanan krizlerin maddi ve manevi yükünü tüm ağırlığıyla sırtında taşımaktadır. Buna karşılık, müttefikimiz olarak kabul ettiğimiz devletlerden destek görmek şöyle dursun, çoğunun düşmanca ifadelerine ve eylemlerine muhatap oluyoruz. Yaklaşık 4 milyon ülkemiz vatandaşının veya Türkiye kökenli kardeşimizin yaşadığı Almanya maalesef bu husumet katarının başını çekmekte, lokomotifliğini yapmaktadır” diye konuştu.

"BUNLARIN DERDİ ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCIYI DÖVMEKTİR”
“Almanya’nın cumhurbaşkanından bakanlarına, milletvekillerinden medyasına kadar her düzeyde alenen Türkiye düşmanlığı kokan açıklamalar yapılmakta, beyanlar verilmektedir” diyen Sözen şunları kaydetti:
“Türkiye’deki mahkemeler tarafından yargılanan suçlular Almanya’da en üst düzeyde kabul görmekte hatta diğer tüm suçlulara da kucak açılacağı açıkça ifade edilmektedir. Geçmişten beri terör örgütlerine ve teröristlere karşı müsamahakar tavrını bildiğimiz Almanya’nın son günlerdeki pervasız tavrı bizleri incitmekte, daha da ötesi öfkelendirmektedir. Almanya, Türkiye düşmanlığını Kürtlerin ve Alevilerin haklarını koruma örgütü altına gizlemenin çabası içindedir. Biz diyoruz ki Almanya asla Kürtlere, Alevilere veya ülkemizdeki herhangi bir etnik gruba, inanç kesimine faydalı olacak bir iş yapmamıştır, yapamaz. Almanya, bugün istismar ettiği, kullandığı kesimleri yarın işine gelmediği zaman tasfiye yoluna gidecektir. Çünkü bunların derdi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir.”
Basın açıklamasının ardından Almanya Büyükelçiliği’nin önüne siyah çelenk bırakan grup olaysız dağıldı.
(İHA)