ORDU (AA) - Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, vatandaşların kimlik numaralarıyla internet üzerinden fatura ödeme ve sorgulama yapmalarına olanak sağlayan sistemi hayata geçirdiklerini bildirdi.

Tekintaş, yaptığı açıklamada, belediye olarak teknolojiden en iyi şekilde yararlanmaya çalıştıklarını belirtti. 

Hayata geçirdikleri yeni sistemle vatandaşların belediyeye gelmeden bazı işlemlerini internet üzerinden yapabileceklerini vurgulayan Tekintaş, şöyle konuştu:

"Belediyemizin internet adresinde daha önce borç, tahakkuk ve tahsilat bilgilerini görme ve kredi kartıyla ödeme yapma imkanı tanıyan servisimizi devreye almıştık. Bu sistemden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın bir defaya mahsus olmak üzere internet sitesi üzerinden üye olması gerekmekteydi. Belediyemizin sunduğu hizmetlerin daha rahat ulaşabilir olması amacıyla bu defa sadece TC kimlik numarası ve nüfus cüzdanı seri ve sıra numaralarını girmek suretiyle borç sorgulama ve ödeme yapılmasına imkan tanıyan alt yapıyı da oluşturduk. İnternet sitemiz üzerinden vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Böylece vatandaşlarımız üyelik işlemleriyle uğraşmadan sadece nüfus cüzdanı bilgileriyle çok hızlı ve rahat bir şekilde borçlarına erişip ödemelerini yapabilecekler."