ORDU (AA) - Altınordu Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasındaki görüşmeler sonrası işçilere yüzde 50 oranında zam yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Altınordu Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmeye göre, KHK ile belediye şirketi çalışanı olan personelin maaşına yüzde 50'ye varan zam yapıldı. Yapılan düzenleme ile en düşük personel maaşı 3 bin 500 lira oldu. Toplu sözleşmeye dahil olan işçiler, aile, yol, yemek, eğitim yardımı gibi temel hakların yanı sıra evlenme, doğum ve ölüm yardımı, bayram ikramiyesi gibi daha önce kullanamadıkları tüm haklara da sahip olacak.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, belediyenin meclis toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde, göreve geldikleri günden beri her zaman çalışanlarının temel haklarını gözettiklerini belirtti.

Emekçilerin alın terinin karşılığını hiç aksatmadan ve geciktirmeden düzenli olarak tam ve zamanında ödediklerine işaret eden Tören, bugün imzaladıkları sözleşmenin Temmuz 2020 itibarıyla geçerli olacağından çalışanların geçmişe dönük birikmiş olan mali ve sosyal haklarının da topluca kendilerine ödeneceğini aktardı.

Tören, işçilerin anlaşma kapsamında elde ettikleri kazanımlara da değinerek, şunları kaydetti:

"İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi sonucunda ikramiyede yüzde 140, yemek yardımında yüzde 167, yakacak yardımında yüzde 67, çocuk yardımında yüzde 64, eğitim yardımlarında ilk, orta, lise düzeyinde yüzde 354, üniversite düzeyinde ise yüzde 614 artış yapılırken, evlilik yardımında da yüzde 2 bin 42 oranında iyileştirme yaptık. Yani 140 lira olan desteği 3 bin liraya çıkardık. Biz sosyal belediyecilik diyoruz. Bu sebeple çalışanlarımızın sosyal haklarını sembolik değil, onlara gerçekten katkı sunan bir niteliğe büründürüyoruz."

İsrafa her zaman karşı olduğunu, akılcı ve şeffaf adımlarla Altınordu'da önce mali anlamda bir yeniliğe imza attıklarını anlatan Tören, "Eğer dengelenmeyi sağlarsak kaynakların paylaşımlarının adil bir şekilde yapılabileceğini anlattık. Kaynakları etkin ve verimli kullandık. Tasarrufu şehrimize hizmetten ve emekçimizin emeğinden keserek değil, yersiz harcamalardan ve israftan kaçınarak yaptık. Biz bir taraftan tasarruf yaparken, bir taraftan da optimum hizmet götürmek için çalıştık. Çok şükür gerek küresel ölçekteki sıkıntılar gerekse bölgemizde yaşanan doğal afetlere rağmen Rabbimizin de yardımıyla hizmetleri en güçlü şekilde yaptık." ifadelerini kulandı.