ORDU (AA) - Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, yaklaşan oda seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak; görevinin başında olduğunu belirterek, seçimlerde tekrar aday olacağını söyledi. 

Cörüt, göreve geldikten sonra çok ciddi çalışmalar yaptıklarını, çiftçilerin menfaatlerini gözetmeye devam ettiklerini ve Ordu Ziraat Odasını borç yükünden kurtardıklarını belirtti.

"Çiftçilerin çıkarları için çalışan, bir ziraat odası ve bir başkan var" diyen Cörüt, Ziraat Odası’nın kimseye borcu olmadığını da belirterek şunları kaydetti:

"'Yeni binanın borcundan dolayı ÇKS başvurularını öne aldılar’ denildi. Erken yapılması konusunda dedikoduları önlemek için bugün basının karşısına çıktık. Ziraat Odası’nın paraya ihtiyacı yoktur, ziraat odalarının giderilmeyecek sıkıntıları yoktur. Bizler geçmiş dönemlerdeki yöneticilerin dünya kadar borçlarını ödedik bu tür yükün altından kalkarak yönetim kurulumuzla çalışmaya devam ederiz."

Yaklaşan oda seçimleri konusunda aday olup olmayacağı sorusunu da cevaplayan Cörüt, "Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezi, sivil toplum örgütleri ve siyasilerle yaptığımız istişareler sonucunda Altınordu Ziraat Odası Başkanlığına ekibim ile birlikte yeniden aday olacağım. Bundan sonra da üreticilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.