ORDU (AA) - Altınordu Belediyesince yürütülen" Atık Yağ Toplama" projesi kapsamında bu yıl 43 bin 200 litre bitkisel atık yağın toplandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, proje ile vatandaşların atık yağlarını lavabolardan dökmesini engelleyerek doğa kirliliğinin önlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

İlçenin belli noktalarına Bitkisel Atık Yağ Toplama kutuları kurulduğu aktarılan açıklamada, bu kapsamda 2018 yılı içerisinde 43 bin 200 litre bitkisel atık yağ topladığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada görüşüne yer verilen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, vatandaşların atık yağların toplanması hususunda hassasiyet göstermelerini istediğini kaydetti.

Altınordu Belediyesi olarak çevrenin korunmasına katkı sağlayıcı projelere imza atmaya devam etiklerini belirten Başkan Tekintaş, "Bu kapsamda yaptığımız bitkisel atık yağların toplanması projesi ile 2018 yılı içerisinde 43 bin 200 litre atık yağ topladık. Bu miktarın bin 200 litresini evlerden toplanırken, 42 bin litresi sanayi işletmelerinden toplandı." ifadelerini kullandı.

Tekintaş, yağların suya dökülmesi hem insan sağlığı hem de çevre temizliği açısından tehlike teşkil etiğine dikkati çekerek, "Son derece önemli bu husus karşısında tüm vatandaşlarımızı atık yağlarını suya dökmeden atık yağ makinelerine dökmelerini arzu ediyoruz. Şu ana kadar elde edilen başarı çok iyi ama daha da iyi olması için elimizden geleni yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.