ORDU (AA) - Altınordu ilçesinde ramazan ayı dolayısıyla iftar programları düzenlenecek.

Altınordu Belediyesince yaklaşık bin 200 kişilik iftar çadırı kurulurken, ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlar ve belirlenen bazı mahallelerde de iftar programları gerçekleştirilecek.

Çalışmalar kapsamında Tayfun Gürsoy Parkı'nda kurulan iftar çadırında incelemelerde bulunan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, kurulan çadırda ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine yemek verileceğini söyledi.

Her yıl ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını, yapılan çalışmalar ile kardeşlik duygularını arttırmak istediklerini belirten Tekintaş, şöyle konuştu:

"Altınordu Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Tayfun Gürsoy Parkı'nda iftar çadırımızı kuruyoruz. Bunun dışında ayrıca planladığımız mahallelerimizde de buluşmalar olarak adlandırdığımız iftar sofralarımız aynı şekilde devam edecek. Asıl önemli olan sokakta kalmış, ihtiyaç sahibi ve dışarıdan gelmiş ziyaretçilerimizi 'nereye gideceğim' korkusu olmadan iftar çadırımıza davet ediyoruz. İftar çadırında günlük yaklaşık bin 200 kişiye iftar verilebilmesi için hazırlık yapıyoruz."

Tekintaş, ramazan boyunca ihtiyaç sahibi ailelere de ulaşacaklarını vurgulayarak, "Ramazan ayı içinde yalnızca iftar çadırı ile değil, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi de ziyaret edeceğimiz bir çalışma olacak. Bu süreçte bize katkı sunan hayırsever vatandaşlarımız var, onlara teşekkür ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızla yardımseverliğin ön plana çıktığı, kardeşlik duygularının önem kazandığı bir ramazan ayı geçirmek istiyoruz." dedi.

Tüm İslam aleminin ramazan ayını kutlayan Tekintaş, güzel bir ramazan ayı geçirmek istediklerini dile getirdi.