BARTIN (AA) - Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Bartın'ın Amasra ilçesinde Fatih Sultan Mehmet’in ilçeyi fethi canlandırıldı.

İlçede 41. Turizm Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Etkinlik kapsamında, Fatih Sultan Mehmet’in ilçeyi fethi canlandırıldı. İlk olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın çaldığı Fetih Marşı'yla temsili olarak Fatih Sultan Mehmet ve lalası, at üzerinde Amasra Müzesi önüne geldi.

Burada bir süre Amasra'yı izleyen Fatih Han, lalasına "Lala lala, Çeşmi Cihan bu mu ola? Bu kadar güzel bir yeri zarar vererek almak istemem. Tez getirsinler bana kalenin anahtarını." diyerek, Ceneviz askerinden kalenin anahtarını teslim aldı.

Ardından, yine mehteran takımı eşliğinde temsili olarak Fatih Sultan Mehmet, atı ve lalasıyla kortej eşliğinde Kültür Park'a gitti ve anahtarı Bartın Valisi Nusret Dirim'e takdim etti.

Vali Dirim, burada düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bartın'ın Amasra gibi bir cennete sahip olduğunu ve ilçenin, ilin adının önüne geçtiğini söyledi.

İlçede, yaz sezonunun yanı sıra özellikle hafta sonu ve bayram tatillerindeki yoğunluk yaşandığını ve ilçenin altyapısının yetersiz kaldığını ifade eden Dirim, "Bunu daha sağlıklı bir şekilde yönetmemiz ve nitelikli turizme geçmemiz gerekiyor. Burada özellikle ev pansiyonculuğu turizminin ülkede ilk başladığı yerlerden biri olarak biliyoruz ancak bu işe bizden çok daha sonra başlamış bölgelerin daha nitelikli ve uzun bir dönem turizm yapabildiğini görüyoruz. Buradaki en büyük sıkıntımız alternatif alanlar oluşturup, sezonu uzatamayışımız. Burada vakit geçirme, konaklama sürelerini uzatmamız gerekiyor." dedi.

Etkinlikler kapsamında en iyi balık pişirme ve salata hazırlama yarışması da düzenlendi.