AMASYA (AA) - Amasya'da Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali İbrahim Halil Çomaktekin başkanlığında yapıldı.

 İl Özel İdare Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Çomaktekin'in yanı sıra Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Valilik Seçim Harekat Merkezi görevlileri ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Vali Çomaktekin, toplantıda yaptığı konuşmada, Amasya'da seçime katılan tüm siyasi partilere başarılar dileyerek, seçimin huzur ve güven içerisinde geçmesini temenni etti.

Amasya'da seçim sürecinin huzur ve güven içerisinde tamamlanacağına inandığını söyleyen Çomaktekin, şunları kaydetti:

''Amasya halkı sağduyuludur. Bu konuda hepinizin hassas davranacağına ve olumlu katkılar sunacağına inanıyoruz. Bu toplantının başarılı olmasını diliyorum. İlgili kurumlarımız bu konuda hazırlık yaptı. Seçim takvimi konusunda sizlere bir bilgilendirme yapacaklar. İlerleyen tarihlerde ihtiyaç olduğu takdirde bu toplantıyı tekrar yapacağız. Seçim Harekat Merkezimizi kurduk. Telefonlarımız bu kapsamda 24 saat açık olacak. Aynı şekilde emniyet ve jandarma teşkilatımızın, kaymakam arkadaşlarımızın telefonları da açık olacak. Gerekli bütün koordinasyon merkezleri, irtibat büroları belirlenmiş vaziyettedir. Bizlere ihtiyaç duyduğunuz her konuda ulaşabilirsiniz. Bizden talepleriniz olursa, soracağınız sorular varsa, ilgili yasa ve yönetmelikler kapsamında, Yüksek Seçim Kurulunun hükümleri doğrultusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız."

Çomaktekin'in konuşmasının ardından Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının ilgili birimlerince hazırlanan sunumlar yapıldı. Yapılan sunumlarda genel olarak seçim süreciyle ilgili mevzuat, seçim takvimi, seçim sürecindeki yetkili birimler ve seçim propagandalarında uyulması gereken yasal sorumluluklar hatırlatıldı.

Toplantıda, siyasi parti temsilcilerinin talepleri doğrultusunda tanıtım faaliyetlerinin ne şekilde ve nerede yapılması, kullanılacak tanıtım materyallerinin kullanım alanları ve propaganda saatleri konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.