AMASYA (AA) - Amasya İl Genel Meclisi, ilçe toplantılarının ilkini Merzifon'da gerçekleştirdi.

Merzifon Belediyesi Meclis Salonunda, Mustafa Çittır Başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi toplantısına üyelerin yanı sıra, Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkanı Alp Kargı da katıldı.

Kaymakam Geyim, yaptığı konuşmada, "Hizmet götürülen yerleri yerinde görmek ve bu vesile ile değişik bir mekanda toplanmanın faydalı olacağı kanaatindeyim. İlçemizdeki toplantınız için meclis salonunu açan belediye başkanıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Merzifon'da 2014 yılında 56 kilometre köy yolu asfaltlandı. 2015 yılında da 60 kilometre asfalt yapabilirsek bu Merzifon'un köy yolları için ciddi bir çalışma performansı demektir" dedi.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ise her ne kadar sorumluluk alanları ilçe merkezi olsa da köyleri ile birlikte kalkınmış bir Merzifon isteği ile imkanlar elverdiğince belediye olarak köylere de hizmet götürdüklerini belirtti.

Merzifon İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Gülle, 30 Mart itibari ile Merzifon'a KÖYDES ve Özel İdare tarafından yapılan hizmetleri anlattı.

Meclis, bir sonraki toplantısını Taşova ilçesinde yapma kararı ile kapandı.