AMASYA (AA) - Amasya İl Genel Meclis Toplantısı,  Suluova ilçesinde yapıldı.

Özel bir tesiste yemekli yapılan toplantıya katılan Kaymakam Hayati Taşdan, meclis başkan ve üyelerini ilçede ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Taşdan, "Köylerimizde yürütülen çalışmalarımıza, bizlere verdiğiniz destekler dolayısıyla teşekkür ederiz" dedi.

Suluova bölgesinin önemli ve yüksek bir besi bölgesi olduğunu belirten Taşdan, şunları dile getirdi:

"Ancak bu durum aynı zamanda bölgemizi, Yeşilırmak havzasını ve Amasya bölgesini kirlilik acısından rahatsız edici boyuttadır. Biz bu duruma alternatif çözümler üretmek için 'besi çiftlikleri' proje çalışması yürütüyoruz. 500 Adet besi çiftliğinden oluşması planlanan bu alanın yapılması için TOKİ İdaresiyle görüşerek uzun vadeli ve düşük ödeme koşullu bu çiftlikleri bize yapmasını istiyoruz. Bu sayede hem şehir içindeki besi üreticilerimizin bu alana çıkarılması, hem daha toplu ve modern besicilik yapılmasını ve hem de çevreye verdiği kirliliği önlemeyi planlıyoruz. Aynı zamanda 500 adet besi çiftlik evinden oluşan ve her besiciye 2 dönüm üzerinden kapalı sistemde yapılacak bu alanda besi atıklarının işlenerek ekonomiye kazandırılması için ikinci biogaz tesisi, veterinerlik ve güvenlik gibi hizmetlerin de yer almasını planladığımız bu projemize il genel meclisimizden destek bekliyoruz."

Taşdan, önemli bir ulaşım ağı noktasında bulunan Suluova’da kurulu olan Besi Organize Sanayi ile Organize Sanayi Bölgelerine yatırımcıları çekmek ve ilçenin genel manada ekonomik kalkınmasını arttırmak için ilçe dinamikleri ve İl Genel Meclisiyle  beraber işbirliği içerisinde çalışarak bu planları hayata geçirmek istediklerini de kaydetti.

İl Genel Meclisi'nin Amasya bölgesindeki köyler başta olmak üzere il merkez ve ilçelere daima destekte bulunduğunu belirten İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çıttır, "Destek ve katkılarımız artarak sürecektir. Bizleri Suluova’da ağırladığınız için teşekkür ederiz" dedi.           

Açıklamaların ardından 4 gündem maddesiyle yapılan İl Genel Meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Faruk Aykutlu, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ile meclis üyeleri katıldı.