AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi'nde “Hava Yolu Yönetiminde Glottik ve Ekstraglottik Alternatif Hava Yolu Yöntemlerinin Kullanımı” projesi açılış töreni düzenledi.

Amasya Üniversitesi İpekköy yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, sağlıkta mesleki eğitimin geliştirilmesini amaçlayan hava yolu yönetiminde kullanılan alternatif yöntemler öğrencilere ve sağlık personellerine anlatıldı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, yaptığı açıklamada, projenin ilk ve acil yardım programı müfredatına entegre edileceğini belirtti.

Rektör Orbay, "Bu bir Avrupa Birliği projesi. Acil müdahaleler esnasında geç ve etkisiz hava yolu yönetimine bağlı ortaya çıkan komplikasyon ve ölüm oranlarının en aza indirilmesini hedefliyoruz. Hastanede ve acil serviste hizmet veren hastane öncesi sağlık personelleri bu konuda eğitilecek." diye konuştu.

Programa, İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Murat Şahin ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Arzu Cansaran katıldı.