AMASYA (AA) - Amasya Valisi Osman Varol, "Şehzadeleri yetiştiren, Milli Mücadele'yi başlatan topraklar, yerli ve milli otomobil üretiminde de üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazırdır." dedi.

Vali Varol, valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yerli otomobil markası çıkarma konusunda ciddi bir atılım yapıldığını, iş adamlarının bir araya gelerek somut çalışma başlattıklarını hatırlattı.

Yerli otomobilin üretileceği yerin henüz belli olmadığına dikkati çeken Varol, Türkiye'nin tarihinde dönüm noktası olacak yatırımın illerinde gerçekleşmesi için pek çok kentin çabası bulunduğunu söyledi.

Türk tarihinde her zaman yeri olmuş Amasya'nın bunun dışında kalmasının düşünülemeyeceğini dile getiren Varol, "Bu kapsamda güzel bir tevafuk oldu. Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) uzun süredir üzerinde çalışılan genişleme çalışmaları tamamlanmak üzere. Merzifon OSB, onaylanmış, tapusu alınmış 400 dönüm büyüklüğündeki sanayi parselini ücretsiz tahsis etme garantisiyle yerli ve milli otomobil üretimi için her türlü katkıyı sağlamaya hazırdır." diye konuştu.

Yerli otomobil üretimi için tahsis edilecek 400 dönüme ek olarak gelişecek otomotiv yan sanayi için de bin 500 dönüm alanın yer seçiminin yapıldığını aktaran Varol, şunları kaydetti:

"Merzifon OSB, yerli ve milli otomobil üretiminin gerektirdiği tüm altyapı olanaklarını eksiksiz sunmaktadır. Ayrıca güncel mevzuata uygun arıtma altyapısına sahiptir. Merzifon OSB, kombine ulaşımın tüm olanaklarından da yararlanmaktadır. Hammadde kaynakları ve pazarlama ağlarının merkezinde stratejik bir konumda yer almaktadır. Demiryoluna uzaklığı 14 kilometredir. Avrupa-Ortadoğu-Kafkas ülkelerinde yaşayan 600 milyon kişiyi bağlayan uluslararası karayolu ağının kavşak noktasında bulunmaktadır. Amasya, Orta Karadeniz bölgesi, zengin kültürel mirası, doğal güzellikleri, yaşanabilir ve yaşam kalitesi yüksek huzurlu şehirleriyle ülkemizin tercih edilen yerleri arasındadır. Sayın Cumhurbaşkanım. Şehzadeleri yetiştiren, Milli Mücadele'yi başlatan topraklar, yerli ve milli otomobil üretiminde de üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazırdır."

Toplantıya, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ile diğer yetkililer katıldı.