AMASYA (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleri programı dahilinde gerçekleştirdiği "Genç Çiftçi Projesi"yle Amasya'da bin adet küçükbaş hayvan çiftçilere tamamı hibe olarak dağıtıldı.

Amasya Hayvan Pazarında gerçekleşen dağıtım töreninde konuşan Amasya Valisi Osman Varol, kadınları bu projede etkin olarak görmekten duyduğu mutluluğu belirtti.

18 ile 40 yaş arasındaki çiftçilere yüzde yüz hibe yoluyla dağıtılan hayvanların, kırsalda yaşayan vatandaşlar sayesinde ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Vali Varol sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu proje, devletimizin bir süredir uyguladığı gerçekten verimli ve faydalı projelerden biri. Bu vesileyle bine yakın hayvan bu program kapsamında genç çiftçilerimize dağıtılmış oluyor.

Hanım kardeşlerimizi de işin başında görmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Burada dağıtılan hayvanların sayısının giderek artmasının önümüzdeki günlerde çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Talip olan ve hayvanlarını teslim alan bütün kardeşlerimize başarılar diliyorum. Hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun."