AMASYA (AA) - Amasya Emniyet Müdürlüğü, gürültü kirliliğine dikkat çekmek için "gürültü kirliliği ve etkileri" konulu program düzenledi.

Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan Amasya Valisi Osman Varol, gürültü kirliliğinin modern toplumun en büyük problemlerinden biri olduğunu söyledi.

Varol, ülkede meydana gelen gürültü kirliliğinin temel nedenin trafik olduğunu belirterek, bunu azaltabilmek ya da tamamen bitirmek için alınacak tedbirleri şu şekilde sıraladı:

"Birincisi doğrudan büyük altyapı yatırımları gerektiren, trafik yükünü azaltabileceğimiz yatırımlar. Trafik yükünü azalttığımız ölçüde gürültü kirliliğini azaltacağız. İkinci olarak denetleyici kurumlara görevler düşüyor. Bu kurumlarımız da çalışmalarını yerine getiriyor. Hatta bugün olduğu gibi farkındalık yaratıcı eğitici gayretlerin içinde yer alıyor. Üçüncüsü de doğrudan doğanın ahengini bozan birçok şeyi biz insanlar meydana getiriyoruz. Bunun temel çözümü eğitim. Eğitimle toplumumuzun gürültü kirliliği konusunda daha bilinçli davranması sağlanacaktır. Bu konuda gençlerimizden ümitliyim."

Programa katılan ortaokul öğrencileri gürültü kirliliğine dikkat çekmek için müzik eşliğinde gösteri yaptı.