AMASYA (AA) - Amasya'da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan "Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Portalı" tanıtım toplantısı düzenlendi.

Amasya Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, sanayicilerin bilgiye daha kolay erişebilmeleri için kamu, üniversite, sanayi iş birliği ortaklığı oluşturulduğunu söyledi.

Kuloğlu, gelişmiş ülkelerde sanayi ve üniversitelerin iş birliği içinde olduğunun altını çizerek, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yaşında 2023 hedefleri devletimiz için çok önemlidir. Ar-ge ve inovasyonun baş aktörlerinden olan üniversitemiz, sanayicilerimiz ve kamunun bir araya gelmesi zorunluluktur. Birçok ülke bu konuda kamu, sanayi, üniversite iş birliği bağlamında yasal düzenlemeler yapmıştır, yapmaya da devam etmektedir." diye konuştu.

Toplantıya, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği İl Temsilcisi Doç. Dr. Arif Gök, bakanlık uzmanları, kurum kuruluş temsilcileri, sanayiciler ve öğrenciler katıldı.