AMASYA (AA) - Amasya Valiliği tarafından, "kooperatifçilik" hakkında, üreticiler ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Mustafa Masatlı, kooperatifçiliğin, üretim ve girişimcilik alanında çok önemli yeri olan ve dünya genelinde sosyal ve ekonomik hayatın olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

İnsanların doğumundan itibaren üretmeyi, tüketmeye yönelik gerçekleştirdiğini ifade eden Masatlı, şunları kaydetti:

"Hal böyle olduğundan insanlar çoğaldıkça bu üretim ağının ve üretim ağına bağlı olarak tüketim ağının çok karmaşık bir hal aldığı görülmektedir. İnsanların zaman içinde bir araya gelerek, gerek ekonomik gerekse sosyal hayatta iş bölümüne yönelik yaklaşımlar benimsedikleri görülmektedir. Bu yaklaşımlardan dünya çapında tanınan ve geçerlilik kazanan türlerden birisi de kooperatifçiliktir."

Kooperatifçiliğin ne kadar önemli olduğunu ve insanların bu işe ne kadar ihtiyacı olduğunun çok açık bir şekilde görüldüğünü vurgulayan, Vali Masatlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amasya'mıza bu konu ile ilgili farkındalık oluşturup buradaki insanlarımızın özellikle kooperatif konusunda bilgilendirilmesi, onların bir araya gelmesi, başta ilimizin ve ülkemizin üretimine ve nihai olarak tüketimine katkı sağlaması amaçlı böyle bir programı organize ettik. Amasya Türkiye'nin en güzel illerinden birisidir. İlimiz gerek coğrafyası gerek sosyo- ekonomik yapısı açısından çoğu ilimize göre avantajlı durumdadır. Bizim bu avantajları en iyi şekilde kullanarak hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlamamız gerekmektedir."

Toplantının devamında Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Yusuf Üstün tarafından kooperatifçilik hakkında bilgiler paylaşıldı.