AMASYA (AA) - 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Sarayözü köyünde muhtar seçilen Saniye Altun, köyün tarihindeki ilk kadın muhtar oldu.

Seçimde 3 erkek adaya karşı yarışan Altun, 150 seçmeni bulunan köyde 47 oy alarak köyün ilk kadın muhtarı seçildi.

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldan bu yana muhtar olup köyünü güzelleştirmek hayali bulunduğunu söyledi.

Eşinin emekli olmasının ardından köye yerleşince hayalini gerçekleştirmek istediğini ve muhtar adayı olduğunu belirten Altun, "Köyümüzde kooperatif kurarak ürettiğimiz organik ürünleri satmayı hedefliyorum. Köyümüzün ve yayla yollarının onarılması, sulama göleti yapılması için mücadele edeceğim. 663 yıllık tarihe sahip köyümüzün ilk kadın muhtarı olarak kendimle gurur duyuyorum. Kadın eli değmesiyle köyümüzün cehresi değişerek, güzelleşecek." dedi.

Eşinin de kendisine destek verdiğine işaret eden Altun, "Bundan sonra da eşim ve çocuklarımın bana destek olacağına eminim. Omuzlarıma çok ağır bir yük yükledim. Ev, hayvancılık ve tarla işlerinin yanında bir de köyümüzün yükü yüklendi. Tüm bu işleri yapacağıma inanıyorum. Türk kadınının yapamayacağı hiçbir şey yok." ifadesini kullandı.

Köy sakinlerinden Haydar Altun da Saniye Altun'un muhtar seçilmesinin bir ezber bozmak olduğunu vurgulayarak, "Anneler merhametlidir, çalışkandır. Annenin olduğu yerde bereket olmaktadır. Biz bunu bu şekilde kabul ediyoruz. Bu nedenle 663 yıllık köyümüzde bir kadını muhtar seçtik." diye konuştu.