AMASYA (AA) - Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi'nde çalışan işçiler, maaşlarını ve bazı haklarını alamadıklarını iddia ederek duruma tepki gösterdi.

İşletme önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yeni Çeltek Şube Başkanı Hakan Çatal, işletmede çalışan işçilerin maaşlarını ve birtakım haklarını alamadıklarını iddia etti.

Çatal, daha önce yaptıkları açlık grevinin son gününde yetkililerin kendilerine grevi sonlandırmaları halinde birtakım sözler verdiklerini, işçilerin de grevi sonlandırdığını, ancak gelinen noktada kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını ve mağdur edildiklerini ileri sürdü.

Maden işçilerinin zor günler geçirdiğini ve mağdur edildiğini belirten Çatal, "İşçilerin maaşlarını kesintisiz ve gününde alması, yer altı faaliyetlerinin devam etmesi, işçilerin kıdem tazminatlarının ödenmesi konularında söz verdiler. Şu anda geldiğimiz konumda 4 aydır maaş alamayan 45 arkadaşım var, geri kalan 170 kişi ise 2 aydır maaş alamadı. Bu insanlar kış günü evlerine ekmek götürmek için çalışıyorlar. Ayrıca 2 senedir ikramiye kömürlerimizi alamıyoruz." dedi.

İş yerinde yeni açılan bacanın eksikliklerden dolayı kapalı olduğunu, eski baca ayağını açmaya çalıştıklarını aktaran Çatal, "Ama maddi kriz var, maddi krizden dolayı açılmıyor şu anda. Soma’ya gitmeler durduruldu ama buradaki insanlar da mağdur durumda." dedi.

Dört aydır maaş alamadığını ifade eden maden işçisi Cengiz Aygün ise "Ramazan ve Kurban Bayramı'nda çocuklarımıza ne bayramlık alabildik, ne kurban kesebildik. Çoluğumuzun, çocuğumuzun başını öne eğerek bayram geçirdik. Okullar açıldı, daha çocuğumun elbisesini alamadığım gibi kitaplar dağıtıldıktan sonra ayrıca ihtiyaç olan kitaplarını 100 lira verip alamadım. Bir an önce maaşlarımızın ödenip mağduriyetlerimizin giderilmesini ve iş yerimizin bir an önce faaliyete geçirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

İşletme önünde toplanan işçiler basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.