AMASYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği için Amasya ve Merzifon'da değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Amasya Valisi Osman Varol, öğretmenevinde düzenlenen toplantıda, Amasya'da okuryazarlık oranının Türkiye ortalamasına göre çok iyi olduğunu ama okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Varol, okuma yazma seferberliğinde öğretmenlerle, muhtarlarla ve vatandaşla birlikte hareket edileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu proje için çeşitli heyetler, kurumlar oluşturuldu. Doğrudan görevi olan kurumlarımız var. Bunlar üzerine düşen görevi yerine getirecekler. Bizler bunun mümkün olduğu kadar kamuoyunda bilinmesi, duyulması için bir fayda sağlamaya çalışacağız. Ayrıca idari olarak bunun takibini gerçekleştirmeye çalışacağız. Özellikle köylerde belli yaşa gelmiş okuma yazma öğrenememiş vatandaşlarımızın bu bilgiye, bu hizmete ulaşabilmeleri için muhtarlarımızın mutlaka katkıları gerekmekte. Biz onların da gerçekten bu işe büyük bir gayretle sarılacağını ve bize yardımcı olacaklarını düşünüyoruz."

Toplantıya, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Arslan ve diğer yetkililer katıldı.

- Merzifon

Okuma yazma seferberliğiyle ilgili Merzifon'daki toplantı ise Kaymakam Gürkan Demirkale başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu konuda yürütülecek eğitim faaliyetleriyle ilgili değerlendirme yapıldı.

Demirkale, yaptığı açıklamada, okuma yazma seferberliğinin çok önemli bir kampanya olduğuna işaret ederek, “Herkes bu kampanyaya en üst düzeyde katkı sağlamalı. Bundan sonraki süreçte okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza mutlaka ulaşılıp, onlarında okuma yazma öğrenmeleri için hep birlikte gerekli çalışmaları yapacağız. Bütün kurumlarda her türlü imkânlarını seferberlik kapsamında kullanacak.” dedi.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, okul müdürleri ve muhtarlar katıldı.