AMASYA (AA) - Amasya'da beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları, 5 hastaya nakledilecek.

Geçirdiği trafik kazasının ardından Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesine kaldırılan 36 yaşındaki Ömer Salih Şahin'in beyin ölümü gerçekleşti.

Ailesinin organ bağışını kabul etmesi üzerine Şahin'in karaciğeri ve bir böbreğinin Erzurum'a, korneaları ve diğer böbreğinin ise Samsun'da organ nakli bekleyen hastalara ulaştırılmasına karar verildi.

Hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Mürsel Kahveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şahin'in, hastanelerinin personeli olduğunu söyledi.

Şahin'in beyin ölümünün hastanede gerçekleştiğini belirten Kahveci, ailenin, organları bağışlamaları konusunda yapılan teklifi olumlu karşıladığını ifade etti.

Kahveci, ailenin bir can giderken birden çok canın kurtulacağının güzelliğini vurguladığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ailesine tekrar teşekkür ediyoruz böyle bir hayırlı olaya vesile oldukları için. Tekrar başları sağ olsun. Hastanın karaciğeri ve bir böbreği Erzurum'a, korneaları ve bir böbreği ise Samsun'da organ nakli bekleyen hastalara ulaştırılacak. Erzurum'dan gelen ekip tarafından Sağlık Bakanlığına ait uçak ambulansla organların hastanelere sevki yapıldı."