AMASYA(AA) - Amasya'nın Taşova ilçesinde çıkan yangında beş ev, iki ahır, dört samanlık ve bir traktör kullanılmaz hale geldi.

Alınan bilgilere göre, Kavaloluğu köyü Kadılar mezrasında henüz belirlenemeyen nedenle ahşap bir evde çıkan yangın, rüzgarın da etkisi ile çevresindeki evlere de sıçradı.

Yangına Amasya ve Taşova'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri müdahale etti. Olay yerine sevk edilen Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme araçları ve iş makineleri de çalışmalara destek verdi. Uzun uğraşların ardından yaklaşık altı saatlik çalışmanın ardından yangın, kontrol altına alındı.

Olay yerine gelen ve çalışmaları takip eden Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, yangını söndüren itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

Yangının kontrol altına alındığını dile getiren Kurnaz, "Eski bir evde çıkan bir yangın rüzgarın da etkisi ile yayıldı. Yangında beş ev, iki ahır ve dört samanlık yandı. Bu üzücü olayın sevindirici yanı hiçbir can kaybı yaşamadık mal kaybı var telafi edilebilir" dedi.

Kurnaz, soğutma çalışmalarının devam ettiğini rüzgar nedeniyle çalışmaların güçlükle yapıldığını ifade ederek, "Kaymakamlık olarak mağdur olan insanlarımıza akşam sıcak yemek çıkacak. Ahırları yanan insanlarımıza seyyar ahır temin ediyoruz. Yarın ahırları kurulacak. Ben tekrar geçmiş olsun diyorum. Devletimiz yaraları saracaktır" diye konuştu.

Köy muhtarı Vedat Aras da can kaybı yaşanmamasının tesellileri olduğunu söyledi.